21 oktober 2010

Dag ett. Till fots.

Dagens promenadsträcka: Lafayette str. 120 till Times Square.  5 km, 10 timmar, inklusive shopping och fika.
Vi har det så bra här i New York så ni förstår inte! Igår slappade vi lite på rummet innan vi promenerade den några minuter långa promenaden till den restaurang där vi skulle möta cheferna och deras respektive. En kinesisk restaurang här i Chinatown som heter Joe's Shanghai. Den ska tydligen vara mycket omtalad och har riktig kinamat, till skillnad från alla andra jag varit på. Vi åt dumplings till förrätt och fried rice cake med räkor till huvudrätt. Mycket gott. Vid halv elva gick vi hem och däckade i den sköna sängen - vi hade trots allt varit vakna i typ 25 timmar.

Vi sov och sov och sov och vaknade vid halv åtta - magnifikt! Sedan gav vi oss av ut på stan för att promenera från Lafayette street till Time Square via Soho. På vägen besökte vi  bland annat minst sju hundra skoaffärer, JC Penney och Macy's. Väl på Times Square handlade vi presenter till barnen på Toys 'r' Us där vi också sprang på ena chefen och hans sambo. Vad är oddsen liksom?

Runt åttatiden kom vi tillbaka till hotellrummet efter att ha åkt tunnelbana. Jag höll på att dö av tröttma men vi släpade oss ändå ut på gatorna igen för att hitta mat. I Little Italy valde vi restaurang El Piccolo Buffalo där vi åt stenugnsbakad pizza och drack öl. Det var romantiskt och mysigt förutom när en engelsman kräktes kaskader över hela sitt bord och sina kamrater. Efter maten gick vi till en grocery store och köpte öl, Snapple-kopia, chips, vatten och Oreos. Nu ska allt detta ätas i sängen framför teven. Gött!

Joe's Shanghai i Chinatown. Bästa dumplingarna i stan vad det verkar.

Fried rice cake med räkor.

Frukost på Starbucks. Fika på Starbucks. Och alla gånger nya spännande tolkningar av vårt namn.

Trött Therese vilar fötterna på Macy's.

Äntligen framme på Times Square!

Dagens shopping-skörd. Pyjamas med fötter, Levi's-hängslisar och Thomas-Tågetleksak till Theodore. Lego-spel och roliga godisar till Edward, finklänning och strumpbyxor till mig och schampoo + balsam till semester-Sharparna.

5 kommentarer:

Jenky sa...

Vilken jäkla promenad! Vi promenerade också mycket i NYC men då var det så varmt att man typ höll på att dö av värmeslag. :D Och tunnelbanan var ännu hetare. Är det på möbelavdelningen på Macy's du sitter på bilden? Älskade deras recliners! Var ni på Ben&Jerrys-stället?

Thepas sa...

Här är det precis lagom varmt. Man kan gå utan jacka med kofta. Fåtöljen jag sitter i hör till Starbucks, vi orkade inte ens gå in till möbelavdelningen på Macy's - vi höll oss till kläderna.

Knit-Marie sa...

Jättekul att följa era äventyr i NY! Tack!

Jenky sa...

Ni måååååste se Battery Park, parken mitt emot Frihetsgudinnan ungefär. Tyckte det var väldans vackert och ni bor ju inte så väldigt långt därifrån. :)

Eleonor sa...

kul att läsa om er resa!
är det lite sula /antihalk på pyjamasen? Ser liksom så ut...