07 oktober 2009

Höstvindigt

Idag blåser det rejäla höstvindar här i Götet. Jag och Theodore höll på att blåsa bort alldeles när vi var ute.

Även denna morgon var supermysig. Theodore vaknad halv sju och vi ammade och slumrade tillsamans i min säng och vaknade inte förrän kvart över åtta. Då blev det gröt och sånt som vanligt.

Efter middagslur och lunch gick jag och den lilla mannen ut på vagnspromenad till Willys för att köpa blöjor - och för att lillen skulle sova en stund i friska luften. Han var trött redan när vi började gå men han somnade inte på de 15-20 minuter som det tar att gå till affären. Han somnade inte heller medan vi handlade. Eller på de 15-20 minuter som det tar att gå hem från affären. Han somnade däremot uppsattningsvis tjugo meter från grinden. Jag stod som handfallen i fem minuter eller så. Jag var inte sugen på att promenera mer och det kändes onödigt att gå in på kondiset och fika. Det har blivit lite mycket fika den sista tiden. Både min mage och min plånbok vill att jag drar ned lite på bullarna. (Visst, man kan fika utan bulle också. Japp. Och nästa år kommer jag att få Nobels litteraturpris). Till slut bestämde jag mig ändå för att gå hem, och riskera att väcka pojken på vägen upp i trapporna. Och ja, han vaknade men lyckades somna om efter en stund i sin egen säng. Han har blivit så duktig!

Snart ska mannen (den stora) åka och klippa sig. Det är verkligen dags för han har inte klippt sig sedan bröllopet i november förra året.

Efter det ska jag gå och simma igen. Ensam den här gången eftersom inte ens föräldralediga mammor lyckas planera ihop sina scheman alla gånger.

Dessutom har jag hört ryktas att det ska visas handboll på tv ikväll.

1 kommentar:

Knit-Marie sa...

Ja, när det blåser i Göteborg, då BLÅSER det, det minns jag mycket väl.