14 oktober 2009

14 oktober

Ännu en vanlig dag hos familjen Sharp. Mannen jobbar eftermiddag och vi andra hade inga direkta planer.

Theodore är lite extra uppmärksamhetskrävande och jag vet inte om det beror på tandsprickning, att han sovit lite lite eller att han helt enkelt är uttråkad. Jag tror att han behöver mer stimulans i lekar och leksaker men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Han gillar sitt gym men ibland, som idag, är han inte nöjd med vad som bjuds i form av förströelser och utmaningar.

Han är lite för liten för krypleksaker men blir ibland uttråkad av att bara sitta och hålla i och undersöka saker. Jag måste komma på något roligt för honom att leka med. Han är numera jättestark i armar och rygg och kan ligga långa stunder på mage med huvudet högt upp (och tex kolla på tv, hehe), han älskar också att undersöka saker noga med sina små fingrar. JAg tycker om att han ligger på sin lekplats på golvet när han leker för då kan han vända sig och röra sig som han vill och det tror jag är bra för krypträning och så, Har ni några tips på vad vi kan leka eller vad för leksaker han kan tänkas uppskatta?

Nu fick jag precis freestyla och ge honom BRIO-mobilen som han hade ovanför sin säng förut, innan vi fick ta bort den för att han bara ville leka med den - inte sova. Den är tydligen jätterolig med massor av mjuka lamm och en skallrande kanin som sitter fast med snören i en grej som är rolig att lägga över ansiktet så man inte ser något. Alltid bra att återvinna.

Annars har det inte hänt så mycket. Jag och Theodore var på ICA MAXI och handlade. På vägen hem, upp för trapporna, träffade jag på vår nya granne. Hon var trevlig och hjälpte mig upp med matpåsen. Det var mycket uppskattat för det är haaard work att bära en skötväska, en handväska, en niokilos-bebis (han hade ytterkläder) och en stor matkasse (en sån där stor röd som man kan köpa för att slippa bär hem en massa plastkassar varje gång. På Coop är de blå) upp för tre trappor.

Sedan har vi mest slappat och ätit middag. Nu sover Theodore och jag sitter framför tv4-nyheterna och har huvudvärk.

Sövningen av pojken går för övrigt så bra nuförtiden att jag börjat experimentera lite med att låta honom somna lite mer på egen hand. Om han inte är ledsen eller gnällig när jag lägger honom i sängen sätter jag mig bara bredvid och tittar på honom. Inga klappar eller strykningar över pannan som jag brukar göra. Idag var han helt vild och flaxade som en tok när jag lade honom men tio minuter senare sov han. Och allt jag behövde göra var att sitta bredvid och stoppa in nappen. Ibland blir jag förbluffad över hur duktig han är, min lille son.

Och den där tanden förresten, den är ingen tand. Den är två tänder!

1 kommentar:

ele sa...

snäll granne!
spegel har Lina tyckt varit kul. Kanske något som skrammlar? Nu behöver jag inte fundera på leksaker om jag inte vill. Lina ålar fram till allt HON vill leka med...