28 april 2008

En stickning, coming right up!

Jag har fått en stickbeställning. Inte en sån där vanlig som jag får av typ mamma eller någon annan i familjen. Inte heller en sån där söt som jag får av lillpojken. En som ska utföras mot betalning! En beställning från någon jag inte känner. En kompis kompis. Det här är självklart vardagsmat för alla stickerskor där ute men jag känner mig glad och uppskattad.

Ett par svarta halvvantar ska det bli, med någon slags applicering. Jag tänker några fina pärlor på mudden. Jag funderar på alpaca. Det är mjukt och mysigt. Drops är nog lite tunt men Alpaca Fashion som jag nyss prövat för första gången blir nog mysigt! Eller kanske något mittemellan. Har ni några förslag? Tror ni för övrigt att ett nystan räcker?

Och så kommer frågan om priset. Jag sa 150 kronor plus frakt. Är det för mycket tro? Jag räknar med ca 40 kronor per nystan (och jag köper två för säkerhets skull) och så lite pärlor. Vad tror ni? Vad skulle ni tagit?

5 kommentarer:

lillstrumpa sa...

Jag tror att ett nystan räcker. Jag har stickat fingervantar av Drops Alpaca och då räckte ett nystan precis om de var små, och precis inte om de var lite större. Men om du gör halvvantar borde det vara god marginal med ett nystan, av drops eller nåt liknande garn.

Vad spännande med en riktig affärsbeställning. Jag skulle bli alldeles nervös ;)

Clara sa...

Vad kul! Men jag förstår att du är nervös.

150 kronor är verkligen inte för mycket, kanske för lite? Det blir ju inte mycket i timlön för dig, men tyvärr är det väl så med hantverk.

Strumpstickan sa...

Två nystan behöver du och utöver garn och frakt ska du ha något för arbetet också. Jag vet de som sticka hela tröjor på beställning och då tar de 500:- för arbetet.

Kanske 150:- för garn och frakt och 150:- för jobbet? Det är ju ändå din tid du säljer...

miaring sa...

Det är nästan omöjligt att få ut en hygglig slant för det man handarbetar fram, det blir orimligt dyrt. Jag har gjort många bytesaffärer - stickade vantar mot en etsning, strumpor mot ett akvarellcollage. Det blir ett handarbete mot ett annat!

Knit-Marie sa...

Du...du får inga under 400 spänn på hemslöjden!