29 januari 2008

Ibland är grodning en bra sak

Jag repade upp luvjackan. Det kändes verkligen inte bra och det gnagde i mig. Det var egentligen inte det gröna utan spräckligheten. Hade den varit helgrön hade det varit ok, men jag gillar verkligen inte spräckligt. Jag gillar inte spräckliga eller flerfärgade garner heller. Jag vill bestämma mina färgskiftningar själv helt enkelt. Jag hade också problem med att tröjan blev så tjock... styv liksom. Nej, det kändes inte bra. Nu har jag alltså rivit upp den (det var ett riktigt hästjobb) och det känns skönt. Jag bestämde mig för att skippa Alpaca-tråden helt och hållet och bara köra med den svarta Alaskan. Då blir tröjan både helsvart och lite tunnare. Jag har stickat fyra-fem varv och det känns mjukt och fint! Hoppas bara att den inte får helt fel storlek och form nu. Jag märker att garnet har börjat ludda lite efter upprepningen och det får mig att oroa mig för hur den ska bli när den används. Jag misstänker att den kommer att noppra sig, speciellt på undersidan av överarmen. Finns det några knep? (Förutom att skaffa smalare överarmar).

Jag ser att bilder på Monkey-sockorna önskas. Jag är ledsen men jag orkar inte fota nu och jag hoppas därför att det går bra med en gammal bild på en av dem... den andra ser precis likadan ut men med tvärtom-randning, dvs vit häl istället för grön osv. Sorry.

6 kommentarer:

Dödergök sa...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Jag älskar de där randiga aporna!

Man ska repa upp om man inte är nöjd, annars använder man inte plagget och allt jobb har varit i onödan. Jag är total motståndare mot att sticka ihop olika färger och olika kvallitéer, men sen gillar jag inte klassiskt raggsocksgarn heller. Det blir för oroligt för mig.
Men sån är jag och alla är olika.

Knit-Marie sa...

Snygg apa! Min erfarenhet är att blandgarn noppar sig - inte 100% ull. Men man vet ju aldrig. I värsta fall får du skaffa en sån där batteridriven avnoppare. Ang. storleken, så verkar det ju lite misstänkt om du gått från två till en tråd....hmm, har du räknat på stickfastheten?

Jenky sa...

jag tycker att det var en väldigt fint bild och en väldigt fin socka.

Anonym sa...

jag har inte stickat just med alaska, men garn brukar väl ludda mindre/inte alls sen man tvättat dem en gång eller två.

Maria J sa...

så_snygg_apa!

Anonym sa...

Väldigt läckra, jag har ju tyckt att enfärgade är snyggast, men dina randiga motsäger detta.